Grillet oksemørbrad vendt i salsa verde med grillede asparges med basilikum og balsamico samt spinatsalat med danablu

Denne opskrift er virkelig lækker og en nem ret til weekenden.

 

Print Recipe
Grillet oksemørbrad vendt i salsa verde med grillede asparges med basilikum og balsamico samt spinatsalat med danablu
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Til Salsa verde
Til grillede asparges
Til Spinatsalat
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Til Salsa verde
Til grillede asparges
Til Spinatsalat
Instruktioner
Mørbraden
  1. 1 kg oksemørbrad befris for sener. Mørbradstykket gnides med lidt olie, godt med salt og friskkværnet peber. Steges på grillen til kødet føles fast, men eftergivende 40-60 minutter. Hviler 5-10 minutter inden der skæres af kødet.
Salsa verde
  1. Et bundt kruspersille hakkes fint. Blandes med reven citronskal, hakket hvidløg, reven parmesan og krydres med salt og friskkværnet peber.
Asparges
  1. På aspargesene skæres ca. 2-3 cm af bunden. Aspargesene pensles med lidt olie og grilles (læg dem på tværs så de ikke falder gennem grillristen). Vend dem ofte. Når de er møre og har fået flot grill-mønster tages de af. Læg noget sølvpapir på grillen og læg aspargesene herpå. Pensl dem med lidt olie, mørk balsamico og læg skivede skalotteløg ovenpå. Luk sølvpapiret rundt om aspargesene. Her trækker de et par minutter og holdes samtidig varme.
Spinatsalat
  1. Rør en olie/balsamico-dressing i en skål. Riv spinatbladene fra hinanden og bland dem med smuldret danablu i skålen.
Servering
  1. cm tykke skiver. Aspargesene tages ud af sølvpapiret - gem olien - og lægges på tallerkenen sammen med kødet. Der drysses med frisk basilikum over aspargesene og balsamico/olien fra aspargesene dryppes over. Server spinatsalaten til. Server med brød eller nye kartofler.
Recipe Notes

Ved større stege og hele stykker kød er det en god idé at bruge et stegetermometer. Ved en mørbrad som denne på 1 kg skal risten være 10-20 cm over gløderne, og centertemperaturen skal være 55-60 grader for rosastegt, 60-65 grader for svagt rosa og 65-68 grader for gennemstegt.

Brug altid en grill-tang til at vende kødstykket med. Bruger du en gaffel, løber saften ud af "stikhullerne", og du risikerer at få et tørt stykke kød.

Opskriften kommer fra et hæfte fra Kødbranchens Fællesråd

Del denne opskrift

Hvidløgsbarderet kalkunbryst


Print Recipe
Hvidløgsbarderet kalkunbryst
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skær nogle snit i kalkunbrystet. Placer hvidløg, bacon, soltørrede tomater og basilikum i snittene. Brun kalkunbrystet ved 225 grader C. alm. ovn i ca 15 minutter.
  2. Skru ovnen ned til 180 grader C. alm. ovn, tilsæt bouillonen og lad kalkunbrystet stege i 35-40 minutter. Hæld bouillon over stegen med jævne mellemrum.
  3. Når der er 10 min tilbage af stegetiden tilsættes de hakkede tomater, piskefløden og der krydres med salt og peber.
  4. Tag stegen op og lad den hvile i 10 minutter. Imens blendes saucen med en stavblender, og varmes igennem.
Del denne opskrift
 

Canneloni med hakket oksekød, spinat, svampe og mozzarella

Hakket oksekød kan bruges til mange lækre og nemme hverdagsretter. Hakket oksekød og pasta hører sammen. Det er nemt, billigt og smager himmelsk, når det får et pift med diverse krydderier. De friske lasagneplader er nemme at rulle til rør og kræver ingen forkogning. Så selvom retten måske lyder lidt avanceret er den faktisk nem og et skønt alternativ til den klassiske lasagne.


Print Recipe
Canneloni med hakket oksekød, spinat, svampe og mozzarella
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Brun hakket oksekød og hvidløg i en gryde. Skær svampene i mindre stykker, og svits dem sammen med kødet. Tilsæt tomat og frisk spinat, og svits endnu et par minutter, til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
  2. Skær mozzarellaosten i små tern og bland dem med kødet Del lasagnepladerne i 8 lige store stykker. Fordel fyldet på pladerne, og rul dem stramt sammen. Læg rullerne i et ovnfast fad, og hæld lidt kogende vand hen over. Drys rullerne med revet ost, og dæk fadet med folie.
  3. Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter. Fjern folien og gratiner osten et kort øjeblik under grillen, til den er gylden.
  4. Server pastarullerne sammen med en frisk tomatsalat og lunt ciabattabrød
Del denne opskrift